Real Betis Support Danmark

Rejseguide

Sevilla, Ciudad del Betis!

Store stemningsfyldte stadions, skønt vejr, smukke omgivelser og superlækre gastronomiske specialiteter. Andalusiens hovedstad er det perfekte rejsemål for en fodboldferie.

Eneste anke må være at der ikke går direkte fly fra Danmark!

 

Fodbold

Byen har tre store stadions:

Benito Villamarín, Avenida de la Palmera, 54.000 approx (Real Betis Balompié)

Sanchez Pizjuan, Nervion Plaza, 45.000 approx (Sevilla FC)

Estadio Olímpico, La Cartuja, 60.000 approx

Sevilla og Betis skiftes generelt til at spille hjemme, så der er stort set fodbold i byen hver weekend./public/images/estadiointerior.jpg

 

Transport

- Fly m stop i Madrid/Barcelona eller Palma de Mallorca med hhv Iberia, Spanair eller AirBerlin, er en mulighed. Returbillet ligger typisk mellem 1800 og 2600 kr.

- Direkte fly til Malaga/Faro (Portugal)  med Norwegian eksempelvis er en anden mulighed. Fra Malaga går der busser/tog (2-3 timer og  ca 150 kr) eller bil kan lejes for under 1000 kr for en uge.

 

Ophold

Sevilla er fyldt med små Hostals hvor man for 200-400 kr snildt kan få fine værelser.

Ellers er der selvfølgelig også masser af hoteller, hvor det klart anbefales at finde sig et inde i centrum (centro historico / casco antiguo)

Byen

De mange folkeslag og kulturer der igennem historien har været i Sevilla, præger til stadighed bybilledet. Dette kommer sig til udtryk både arkitektonisk, gastronomisk og kulturelt.

/public/images/la-giraldanoche.jpgEuropas største gotiske katedral er et perfekt eksempel på dette. Bygget ovenpå en gammel moske som igen var bygget på et romersk tempel, er klokketårnet blevet byens vartegn. La Giralda som tårnet kaldes er i virkeligheden minaretten fra den nu hedengangne moske, som de kristne blot har ændret toppen på, så halvmånen blev udskiftet med en guldfigur (El Giraldillo). Men de arabiske buer som går igen op gennem tårnet er ikke til at tage fejl af.

Sevillas gamle centrum består hovedsagligt af små krogede gader, hvor et detaljeret kort er et MUST for ikke at blive helt væk. Gågaderne Tetuán og Sierpes med den hyggelige Salvador kirke og plads ligger aldrig øde hen. Det jødiske kvarter, Santa Cruz, er det velholdte turistområde, mens Macarenakvarteret er det lidt mere "autentiske" område med vasketøj hængende fra balkonerne, råb og skrig når ægtefolk skændes for åbne vinduer og gamle damer på havestole som sidder på fortovet og betragter de forbipasserende. Her er Alamedaen, en stor aflang plads, det idelle mødested for en kop kaffe eller et glas øl.

Floden Guadalquivir snor sig igennem byen og deler det gamle tradionsrige kvarter, Triana, fra resten af det gamle centrum. Triana er kendt for sine mange gamle keramik og snedkerværksteder samt autentiske flamencobarer. Og så selvfølgelig promenaden langs floden, Calle Betis! Navnet stammer helt tilbage fra Fønikerne og derefter Romerne, som dengang kaldte floden for Baetis. Og hele deres belejrede område (store dele af andalusien) Bética. Da maurerne i det 8. århundrede kom til byen mente de at Guadalquivir (al-wadi al-Kabir) var mere passende. Og det navn har floden beholdt frem til i dag. Gaden langs floden hedder dog stadig Calle Betis og en gåtur her er et absolut must under et Sevillabesøg. Gerne med et pitstop hos en af de mange beværtninger der alle sælger friturestegte blæksprutter og småfisk (pescaito frito). Fra gaden ser man over floden og op på Tyrefægterarenaen, Katedralen og la Torre de Oro (det gyldne tårn) hvortil alle skibene med guld fra de nyopdagede amerika, tilbage i 1500 tallet, afleverede deres dyrebare last./public/images/Calle-Betis.jpg

Spise og drikke

Sevilla er et mekka for madelskere. De lokale markeder bugner af friskfanget tunfisk, velhængte sortfodskinker og tomater større end landmandens knyttede næve. Og markederne besøges flittigt af de lokale husmødre og de utallige restauranters kokke.

Andalusien er tapaskulturens højborg, men er man mere til at have sin tallerken for sig selv, kan man sagtens det. Der skælnes dog stadig klart mellem en restaurant og en tapasbar. (med dug/uden dug, med kniv og gaffel /med gaffel og fingre osv....

Gazpacho Andaluz, den kolde tomatsuppe er en naturlig forfriskning under de 40 graders varme man har nogenlunde konstant fra juni til september. Serveres ofte i skål med garniture i form af hakket æg, skinke, løg, peberfrugt mm.

Jamón Ibérico (sortfodsskinke) Tortilla (kartoffelæggekage), Solomillo (svinemørbrad i alskens saucer), Croquetas (bechamelbomber m skinke/kylling/spinat/torsk....), Pimientos rellenos (fyldte peberfrugter) er bare et par af klassikkerne på disse kanter./public/images/tapas-sevilla.jpg

Tapas barer:

Cerveceria la Giralda, c/ Mateo Gago, Lækre tapas. Centralt beliggende lige ved katedralen.

Bar Ambigú, c/ Feria, Et væld af opfindsomme tapas. mange lokale og stamgæster. Ligger lige bag Alamedaen.

Bar Europa, Plaza del Pan, Klassisk Tapasbar af god standard.

Los Chorritos, c/ Betis, Pescaito frito. kombiner selv din sammensætning af friturestegte ansjoser, marineret hajkød, kæmperejer, små torskepandekager, babyblæksprutter mm...

La Bodega, Plaza Alfalfa. Klassisk "Marisquería".. Fra små letkogte hvide rejser fra Huelva og knivmuslinger til kæmpe Madagaskarrejer og krabber. Skaldyr med skaldyr.. og masser af øl..

Restauranter:

BoBo, c/ Amor de Dios 47, (Alameda de Hércules). Ny moderne fusionsrestaurant/bar med lækre vine fra Telmo Rodríguez

Al Solito Posto, Cuesta del Rosario og Alameda de Hércules, Ja det lyder sjovt med en italiener i Sevilla, men fantastisk brug af italienske OG lokale råvarer. Godt vinkort.

Taberna del Alabardero. c/ Zaragoza, Sevillas kokkeskole holder til her. Der serveres traditionelle retter med et aristokratisk twist. Fornemme omgivelser.

0 kommentarer

Warning: Declaration of NextMatch::update() should be compatible with Record::update($class_name, $data, $where, $values = Array) in /customers/8/f/5/betis.dk/httpd.www/wolf/plugins/next_match/NextMatch.php on line 0 Notice: Undefined variable: teams in /customers/8/f/5/betis.dk/httpd.www/wolf/app/models/Page.php(230) : eval()'d code on line 4