Real Betis Support Danmark

Joaquin

Joaquín Sanchez (21/07-1981)

Joaquín kommer fra Cadiz, nærmere bestemt El Puerto de Santa María, ca. 100 km fra Sevilla. Han kom i 1994 til klubben som ungdomsspiller og debuterede i 1999 på /public/images/joaquin.jpgførsteholdet hvor han hurtigt blev en populær skikkelse i kraft af sin ekstreme hurtighed og direkte spil med kropsnære driblinger og habile indlæg. Joaquin opnåede mere end 200 ligakampe for Betis og scorede 32 ligamål. Hvor mange scoringsoplæg vides ikke.. men det må ligge på den gode side af 50. Det absolutte højdepunkt i Joaquins karriere må være da han den 1. juni 2005 hjembragte et trofæ, i form af Copa del Rey, til Betis og Andalusien, for første gang i 38 år. Året efter spillede han med klubben i Champions League, hvor det bl.a. blev til en sejr over Chelsea på hjemmebanen daværende Estadio Manuel Ruiz de Lopera. I årene 2002-2005 blev "nr 17" konstant sat i forbindelse med klubber som Real Madrid, Chelsea, Milan, Lyon… men endte altså i 2006 med at blive solgt til Valencia CF under meget mystiske, men vaskeægte "Loperanske" omstændigheder. Mange mener han blev presset til skiftet, med truslen om at han, hvis han modsatte sig salget, ville blive udlånt til Albacete. Det skulle være en fast bestanddel af Loperas kontrakter; at præsidenten forholdt sig retten til at udlåne spillerne til andre klubber, også uden spillerens egen accept. Farten, er med årene forsvundet en smule, og Joaquín har på det seneste haft det svært med at genfinde det høje niveau fra årene 2001-2005. I de år var den anden sidelinie flankeret af en hvis Denilson, og Betis kunne således prale af det suverænt hurtigste og måske også mest underholdende fløjspil de år.

Der findes vist ikke den Bético som ikke drømmer om vidunderbarnets hjemkomst… og genfødsel, som stjerne i den klub hvor han utvivlsomt har haft sine største præstationer. I sommeren 2010 er han
citeret for at sige han gerne ville spille i Betis igen.. også i 2. division, så hvem ved hvad der sker i næste transfervindue.

Joaquín skiftede i sommeren 2011 fra Valencia CF til Malaga, som med oliepenge forsøger at skabe en ny bejler til Champions League fodbold.

Bonusinfo:
Joaquin skulle efter sigende, af Lopera, være blevet bedt om at præsentere sig i Albacete, hos klubbens sagfører, for at underskrive en lejeaftal, hvis han ville gøre sig forhåbninger om overhovedet at spille fodbold det år. Han fik denne information bare 5 timer inden han skulle være fremme, hvorefter den gode mand kastede sig ind i sin Aston Martin og bragede 500 km afsted til Albacete, for blot at få at vide han godt kunne vende næsen hjemad til Sevilla, da et salg til Valencia netop var gået igennem. Dette må vurderes at være Loperas egen bizarre måde at straffe sine ansattes, ifølge ham, illoyalitet. Joaquin er kendt for udenfor banen at være en af de mest sympatiske og underholdende mennesker indenfor spansk fodbold, hvorfor han også deltager i et hav af interviews og TV-programmer. Han er således også en del af persongalleriet i sportsavisen Marca’s Cartoonserie, hvor han altid fortæller vittigheder med hans charmerende andalusiske accent.

Strict Standards: Declaration of NextMatch::update() should be compatible with Record::update($class_name, $data, $where, $values = Array) in /customers/8/f/5/betis.dk/httpd.www/wolf/plugins/next_match/NextMatch.php on line 183 Notice: Undefined variable: teams in /customers/8/f/5/betis.dk/httpd.www/wolf/app/models/Page.php(230) : eval()'d code on line 4