Deprecated: __autoload() is deprecated, use spl_autoload_register() instead in /customers/8/f/5/betis.dk/httpd.www/wolf/Framework.php on line 1226 Juanito (1997-2009) - Real Betis

Real Betis Support Danmark

Juanito (1997-2009)

 

Juanito Juan Gutiérrez Moreno

Juanito kommer oprindeligt fra Cádiz, hvor han også fik sin fodboldopvækst, men skiftede i 1997 til Betis, hvor han startede ud med 3 år for reserveholdet og en enkelt sæson udlejet i Recreativo de Huelva, før han fik sin debut på førsteholdet d. 23. september 2001.

Han etablerede sig hurtigt som en fast mand i midterforsvaret og fik inden for et år, debut for det spanske landshold, hvor han i alt nåede 26 optrædener. Han var endda med i truppen der vandt EM i 2008, hvor han fik en enkelt kamp i gruppespillet. Han nåede bl.a. også at blive den første spanske Betis-spiller til at score et mål under en VM-slutrunde. Det skete i 2006, med det vindende mål mod Saudi-Arabien i gruppespillet.

Han dannede makkerskab i midterforsvaret med forsvarskollegaerne Filipescu, Belenguer og Melli, men hans mest succesfulde makkerskab var med David Rivas. Det var også med Rivas ved sin side, at han i 2004/2005 opnåede sin karrieres højdepunkt da Betis sluttede nr. 4 i La Liga og samtidig kunne løfte Copa del Rey-trofæet, som anfører for holdet.

Hans fysiske statur gjorde ham til en konstant trussel på dødbolde - på trods af sine ”kun” 183 cm. Han nød godt af sin forudseenhed og specielt hans fightervilje gjorde ham til en vellidt person af både medspillere og fans.

Desværre røg Betis ind i problemer efter successæsonen og på trods af at han spillede Champions League for Betis i 2005/2006 formåede Betis ikke at ramme samme niveau. Juanito holdt stadigvæk et relativt højt niveau og blev gang på gang genstand for transferrygter – og længe så det ud til at han skulle et smut til England Herfra viste klubber som Newcastle og Manchester City stor interesse i Juanito. Handlerne blev dog aldrig en realitet og da Betis rykkede ned i 2009, var det tid for den på det tidspunkt 33årige Juanito at rykke videre. 255 kampe og 19 mål for Betis i La Liga og mere end 300, medregnet Champions League og Copa del Rey blev det til for den luftstærke forsvarsspiller.

Trods de mange rygter om engelske klubbers interesse forblev han i Spanien og skiftede til Atlético Madrid. Det blev dog til et mildt sagt mareridtsagtigt ophold, der igennem to sæsoner kun kastede 17 optrædener af sig. Derfor valgte han i en alder af 35 år i 2011 at spille i en lavere division og skiftede til Valladolid. Her blev det til en enkelt sæson med 8 optrædener i La Liga og d. 3. juni 2011 havde han spillet sin sidste kamp på professionelt niveau.

Betis har dog ikke nødvendigvis set det sidste til forsvarsspilleren, da han i sommeren 2012 igen tog støvlerne på for Betis – dog denne gang som assistent for ungdomsholdet, imens han uddanner sig som træner.

Nogle af Juanitos højdepunkter kan ses her:


 

7 kommentarer

 1. User

  Woklapept

  Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/f/5/betis.dk/httpd.www/wolf/Framework.php:1226) in /customers/8/f/5/betis.dk/httpd.www/wolf/plugins/page_not_found/index.php on line 71 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/f/5/betis.dk/httpd.www/wolf/Framework.php:1226) in /customers/8/f/5/betis.dk/httpd.www/wolf/plugins/page_not_found/index.php on line 72 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/f/5/betis.dk/httpd.www/wolf/Framework.php:1226) in /customers/8/f/5/betis.dk/httpd.www/wolf/app/models/Page.php on line 440 Siden blev ikke fundet - Real Betis

  Siden blev ikke fundet

  Der skete desværre en fejl. Den forespurgte side kunne ikke vises. Hvis du mener dette er en fejl, ret da henvendelse til webmasteren.

  Warning: Declaration of NextMatch::update() should be compatible with Record::update($class_name, $data, $where, $values = Array) in /customers/8/f/5/betis.dk/httpd.www/wolf/plugins/next_match/NextMatch.php on line 183 Notice: Undefined variable: teams in /customers/8/f/5/betis.dk/httpd.www/wolf/app/models/Page.php(230) : eval()'d code on line 4